Pi-víz Centrum - Egészségbolt

Az egészség forrása


06-30/250-7970
 

Ré olaj hidegen sajtolt napraforgó olaj 5 L-es

Kategória: Pi termékek
Cikkszám:
CK-453

Ár: 8 700 Ft

A Pi-étolaj bio napraforgóból hideg sajtolással, vegyszerek nélkül készült, B.C.S. Pi-eljárással aktiválva. Nevét az ősi RÉ Napistentől kapta, aki az életerő jelképe is.

A RÉ napraforgó olaj gyártása során az olaj hőmérséklete nem emelkedik 50 °C fölé, ezért vitaminkészlete, elsősorban a hámvédő E-vitamin (tokoferol) nem sérül. Szervezetünknek egyre nagyobb szüksége van természetes E-vitamin forrásra, mert ez a vitamin – a korunkban egyre növekvő külső és belső környezeti ártalmaknak kitett – határhártyák (bőrfelület, gyomor- és bélhámok) védelmét, az élet védelmét szolgálja.

A RÉ olajat – a Pi-vízhez hasonlóan – nagyfokú stabilitás jellemzi, ezért nem vagy nehezen avasodik, ennek köszönhetően lényegesen hosszabb ideig eltartható.

Az olajnak magasabb a lobbanáspontja, ezért nem ég meg.

A Pi-étolaj többször is felhasználható, mert sütésnél nem keletkeznek benne szabadgyökök, így nem rákkeltő, nem károsítja az immunrendszert. Sütési hőmérsékleten sem bomlik, így szűrés után többször is felhasználható. Felhasználói tapasztalat, hogy ez az olaj megfelelő szűréssel, az utolsó cseppjéig elhasználható, tehát nem marad fáradt olaj. Nagyon lényeges tulajdonsága, hogy avasodó és kiülepedő komponensektől mentes, nyáktalanítva és viasztalanítva van, ezért sütésük során nem keletkeznek kellemetlen szagú kozmaolajok.

A sütési hőmérsékletet gyorsabban éri el, ezért felhasználásakor kevesebb energia szükséges, mint más étolajok esetében, így használata gazdaságos.

Bioenergiával rendelkezi, amit képes átadni az élő szervezeteknek, így elősegíti azok optimális működését.

1999. „VII. Magyar Innovációs Nagydíj” – hidegen sajtolt napraforgó étolaj gyártásra