Pi-víz Centrum - Egészségbolt

Az egészség forrása


06-30/250-7970
 

Hepa Detox – máj és emésztés 250 ml

Cikkszám:
CK-518

Ár: 3 760 Ft

Natur Tanya® Hepa Detox®
A Natur Tanya Hepa Detox, 12-féle komplex összetevőt koncentrál, folyékony formában a máj és az emésztés egészségéért1. Az összetevők között megtaláljuk az articsóka (adagonként 16 mg cinarin tartalom!), a máriatövis (adagonként 210 mg szilimarin tartalom!), a kurkuma (adagonként 2,4 mg kurkumin tartalom!) kivonatokat és a kolin-bitartarátot (adagonként 82,5 mg kolin!), melyek aminosavakkal (L-metionin, L-ornitin), mio-inozitollal és szerves B-komplex-el egészülnek ki.

    1NÖVÉNYI KIVONATOK ÉS 2ANTIOXIDÁNS HATÁSÚ ÖSSZETEVŐK
    TÁMOGATJA A MÁJ ÉS AZ EMÉSZTŐRENDSZER MEGFELELŐ MŰKÖDÉSÉT
    ELŐSEGÍTI A MÁJ ÉS EMÉSZTŐRENDSZER MÉREGTELENÍTÉSÉT
    FÜGGETLEN, AKTREDITÁLT LABORBAN IS BEVIZSGÁLT TERMÉK
    VEGÁN, GLUTÉN, LAKTÓZ- ÉS CUKORMENTES ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ
    NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES AROMÁT ÉS SZÍNEZÉKET ÉS ÉDESÍTŐSZEREKET
    TERMÉSZETES LIME AROMÁVAL KÉSZÜL
    KELLEMES CITRUSOS ÍZVILÁGGAL
    MÉRŐKUPAK SEGÍTSÉGÉVEL KÖNNYEN ADAGOLHATÓ

12 féle gyógynövény és vitamin májméregtelenítéshez

1.ARTICSÓKA - adagonként 16 mg cinarin tartalommal
Koleszterincsökkentő, májsejt regeneráló, májméregtelenítő gyógynövény.Gondoskodik a megfelelő epeáramlásról.

2. MÁRIATÖVIS - adagonként 210 mg szilimarin tartalommal
A gyógynövény hatóanyaga segít a májnak elengedni a méreganyagokat és a nehézfémeket a szervezetből. Természetes vízhajtó tulajdonsága lehetővé teszi a máj számára, hogy gyorsan eliminálja a méreganyagokat.

3. KURKUMA - adagonként 2,4 mg kurkumin tartalommal
Gyógynövény és fűszernövény, aminek szerves vegyületei segítik a májtisztítást és emésztést, antioxidáns hatásukkal pedig megfelelő működésben tartják a májad és segítik a gyulladások csökkentését.

4.KOLIN-BITARTARÁT - adagonként 82,5 mg kolin tartalommal
A szervezet nem termel belőle eleget még ideális körülmények között sem, ezért étkezésekkel kell pótolnunk. Alacsony szintje kapcsolatba hozható a májkárosodással és a zsírmáj kialakulásával. Míg a magasabb kolinbevitel összefügg az alacsonyabb inzulinrezisztenciával.
5. L-METIONIN A metionin egy esszenciális kénes aminosav, amely kulcsszerepet játszik számos sejtfunkció szabályozójaként. Főleg a májban metabolizálódik. Étrendi dúsítása hozzájárul a zsírfelhalmozódás csökkentéséhez a májban és mind antioxidáns, mind gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Szükséges a cisztein aminosav előállításához, ami hasonló tulajdonságokkal bír és ráadásként mindketten szükségesek a szép bőr, haj és körmök eléréséhez.

6. L-ORNITIN Növényi aminosav, ami elősegíti a májfunkciók egészséges működését és gyakran a májcirrózis kezelésére is alkalmazzák. A nem alkoholos zsírmájbetegségben létrejövő májkárosodás lehetséges hozzájárulója az ammónia, amit a növényi eredetű ornitin aminosavval ellensúlyozni lehet. Ornitin adagolásra L-arginin aminosav is keletkezik testünkben, mely szintén segít a túlzott zsírmennyiség elégetésében a test méregtelenítésében és emellett az immunrendszert is erősíti.

7. MIO-INOZITOL
Egy erős lipotróp vegyület, amely katalizálja a zsír lebontását az anyagcsere során. Ellensúlyozza magas fruktóztartalmú étrend hatásait, és megakadályozza a zsír felhalmozódását a májban. Egy cukoralkohol, ami számos hormon (pl. a pajzsmirigy serkentő hormon, a follikulus-stimuláló hormon és az inziluin) szabályozójaként tevékenykedik és inzulin-utánzó tulajdonságokkal bír, ami hatékony az étkezés utáni vércukorszint csökkentésében.
8. B1-VITAMIN (TIAMIN)
9. B2-VITAMIN (RIBOFLAVIN)
10. B3-VITAMIN (NIACIN)
11. B5-VITAMIN (PANTOTÉNSAV)
12. B6-VITAMIN (PIRIDOXIN)

Szerves B-vitamin komplex: a májzsírosodás B-vitamin hiányt okoz, a B-vitaminok hiánya pedig májzsírosodás kiváltói. Májzsírosodásnál és májpanaszoknál igen gyakori a B1-vitamin (tiamin) és B-6 vitamin hiánya. B-vitamin kiegészítők szedése javíthatja a májbetegség esetén gyakran kialakuló táplálkozási hiányokat. A B1-vitamin szükséges szikra a GLÜKÓZ égetéséhez. Alacsony szintje mentális zavart, rossz koordinációt, memóriaproblémákat is okoz. A B2-vitamin fokozott bevitele gátolja a gyulladásokat és csökkenti a máj zsírosodást. A B3-vitamin kiegészítése csökkenti mind a máj, mind a szérum triglicerid szintjét, enyhíti a máj zsírosodását, blokkolja súlygyarapodását. A B5-vitamin a koenzim A (CoA) szerves részét alkotja. A CoA nélkülözhetetlen koenzim a zsíranyagcserében. A B5-vitamin továbbá hozzájárul a szteroid hormonok, a D-vitamin és néhány neurotranszmitter normális szintéziséhez/anyagcseréjéhez. A B-6 vitamin hiánya idegkárosodás miatti zsibbadást és bizsergést okozhat és nélkülözhetetlen a fokozott anyagcseréhez.