Pi-víz Centrum - Egészségbolt

Az egészség forrása


06-30/250-7970
 

Folyékony K2+D3 forte vitamin

Cikkszám:
CK-444

Ár: 5 790 Ft

A K2-vitamin legfontosabb szerepe a szervezetben, hogy képes aktiválni olyan fehérjéket, melyek azért felelősek, hogy a kalcium oda épüljön be, ahová szükséges (a csontokba, fogakba) és ne oda, ahol árt (lágyszövetek, erek). Az utóbbi 10 évben több tanulmány is egyértelműen igazolta, hogy a K2-vitamin fogyasztással arányosan csökken a koszorúér-elmeszesedés és a csontritkulás előfordulás. Az is kiderült, hogy a kalcium fogyasztás nem csökkenti a csontritkulást, ellenben fokozza a érelmeszesedést. K2-vitamin nélkül tehát a kalcium nem a csontokba épül, hanem többek közt az ereinken rakódik le.


A XX. század első felében a híres fogorvos és világutazó, Dr. Weston Price, aki másfél évtizedig volt az Amerikai Fogorvosok Szövetségének kutatási osztályának elnöke, számos megfigyelést tett és publikált, mely szerint egy akkor még ismeretlen, általa „Aktivátor X"-nek elnevezett anyag felelős az egészséges fogakért és csontozatért. Egy speciális vaj-koncentrátumot állított elő, ami ezt tartalmazta nagy mennyiségben és képes volt ezzel kezelni még a fogszuvasodást is fúrás nélkül. Azóta ezt a rejtélyes aktivátor X-et azonosították a K2-vitaminnal! Ez a speciális vaj-kivonat K2- és D3-vitamint tartalmazott főleg, és kisebb mennyiségben A-vitamint.

A K1-vitaminról az utóbbi években kiderült, hogy nagyon nagy mennyiségben való fogyasztása képes növelni a K3-vitamin termelődését a szervezetben és azt is megállapították, hogy annak jelentős része a szöveteinkben K2-vitaminná alakul. Ezért a K-komplex étrend-kiegészítő cseppek a K2-vitamin mellett K1-vitamint is nagy mennyiségben tartalmaz.


A nagy dózisú K1-, K2- és K3-vitaminról számos klinikai kísérletben állapítottak meg rák ellenes hatást is. A K2-vitamin az egészséges csontozat és fogazat kialakulásán és megőrzésén túl még sok egyéb jó hatással rendelkezik (pl.: Alzheimer-kór, inzulin-érzékenység).
Élelmiszereink közül K2-vitamin jelentős mennyiségben csak az állati belsőségekben (főleg agy, velő, máj és herék) fordul elő, illetve az igencsak drága másfél évnél tovább érlelt sajtokban (pl: parmezán).

A nagy dózisú D3-vitamin (5-10ezer NE, azaz 50-100mcg) rendszeres szedésének rákkockázat-csökkentő, immunerősítő és számtalan egyéb egészségmegőrző hatását lehetetlen túlbecsülni, mondhatni nélkülözhetetlen az egészségünkhöz. Azonban mivel a D3-vitamin fokozza kalcium fölszívódását, ezért K2-vitamin nélkül fokozhatja a kalcium ereken és lágyszöveteken való lerakódását is. Ennek megelőzésére min. 45mcg K2 MK-7-re van szükség.