Ezen az oldalon lehetőség nyílik segíteni olyan embereknek, szervezeteknek, akiknek szükségük van rá. Az itt látható két eset valódi embereket képvisel, akiknek apró vagy nagyobb támogatásod sokat jelenthet.

Családoknak, gyerekeknek, időseknek, fiataloknak, szervezeteknek, így mindenki, aki teheti, vagy szeretne segítsen, ha van rá lehetősége. Az apró cselekedetek is hatalmas különbséget tehetnek azok életében, akiknek segítségre van szükségük. Talán egy mosoly, egy kedves szó, vagy egy kis adomány. Minden támogatásnak van jelentősége.

Hívom mindazokat, akik érzik, hogy szeretnének segíteni, csatlakozzanak hozzám. Az ilyen közös erőfeszítések gyönyörű változásokat hozhatnak azok életében, akik számítanak ránk. Minden egyes segítő szándék számít, és együtt erősek vagyunk!

Köszönöm mindenkinek, aki részt vesz ebben az összefogásban! Ha kérdésed van, vagy csatlakoznál, ne habozz kapcsolatba lépni velem. Köszönöm a támogatásodat és a segítségedet!

Építsük meg Makovecz őrvidéki kápolnáját

FILANTROPOSZ EGYESÜLET

33 év óta folyamatos oktatása egy korszerű, előítéletektől mentes közép-európai szellemi orientációnak hogy a világból áradó szükség értelmesen találkozhasson az emberben várakozó jóakaratú tetterővel. Egyéni és közösségi sorsfejlődés, világesemények olvasása, egy gazdag lelki kultúra kiépítése amely megalapozva a világ sorsa iránti önzetlen érdeklődés és felelősségérzet kialakulását. Európa mint kontinens egyre nyilvánvalóbb sors-krízisének mély tanulmánya, az emberi tudat fejlődésének története, ember és makrokozmosz viszonya modern világunkban.

Adószám:
19107844-1-18

2024-BEN IS

ÖSSZEFOGÁS AZ ÖNKÉNTES MENTŐMOTOROSOKÉRT

Hivatástudat, rengeteg képzés, átlagon felüli motoros tudás és csapatszellem: ez kell ahhoz, hogy valaki Önkéntes Mentőmotoros lehessen. A szezon sikeréhez pedig a Te segítséged...

2023-ban már harmadszorra indult önkéntes formában a mentőmotorozás a balatonvilágosi Bázisról, lelkes, nagyon felkészült - és fizetés nélküli - önkéntesekkel. Nem így terveztünk még 15 évvel ezelőtt, de erre adott lehetőséget az élet, és nálunk a motorozás és a szakma szeretete valóban mindent felülír.

2022-ben bővültünk a hétvégiről egész szezonos munkavégzésre, 2023-ban az éjszakákat és a rossz időt is megoldottuk azzal, hogy szolgálatba állíthattunk a mentőmotorok mellett egy mentőtiszti kocsit.

2024-től pedig már tényleg csak néhány speciális gyógyszert, a riasztásokat magukat és mentési engedélyt kapunk. Így kimondhatjuk, hogy az Önkéntes Mentőmotoros Szolgálat azzá válik, ami a legnehezebb, de talán a legideálisabb út számára: független, a tapasztalatok és a legújabb szakmai irányelvek alapján szerveződő és folyamatosan fejlődő, önálló csapattá.

Eleinte féltünk, hogy amibe belevágunk, az lehetetlen. Az önkénteseink a szabadidejüket áldozzák fel az életmentésért, a támogatás pedig, amit adni tudunk nekik ezért, kimerül a szállásban (köszönjük MKIF), étkezésben (TeleTál) és útiköltség-támogatásban. Ezt az utóbbit részben a Bethlen Gábor Alapkezelő finanszírozta a NEA pályázat keretében, részben viszont az előző szezonban Ti, akik az Adjukössze kampányunkat 2022 végén is támogattátok.

Mostantól minden egyes járművet magunknak kell tankolunk, az összes javítási, biztosítási költség ránk marad, és a legédesebb anyagi teher, hogy önkéntesünk is több lett - így a képzéseink is drágábbak.

Azonban bízunk benne, hogy az a támogatói csapat, ami eddig is mellettünk állt, idén sem hagy magunkra minket. Tavaly a működési költségeinkre gyűjtöttünk, a rejtett tételre, amire kevés az elérhető pályázat, és ami csak úgy kommunikálható nyíltan, ha a bizalom már adott. Mi tudjuk, hogy a bizalom adott, és évről évre teszünk is érte. És úgy döntöttünk, idén is a működési költségeinkre kérünk támogatást tőletek, hogy a hátteret továbbra is biztosítsuk együtt - hogy őrizzük az őrzőket.

Amiben tehát segítesz, ha bármilyen összeggel is támogatsz minket idén:
- a mentőmotorok és mentőtiszti kocsi tankolása
- önkénteseink útiköltség-térítésének támogatása
- a biztosítási díjak és a CASCO költségei
- a Bázis felszerelése olyanokkal, mint kávé, tea, citromlé, ásványvíz, mosószer - amikkel élhetővé tudjuk tenni önkénteseink életét
- az Alapítvány egyéb költségei, amikre a legnehezebb forrást találni: munkabér, postaköltségek, szervezési feladatok üzemanyagköltségei
- azok az eszközök, amik kellenek az Önkéntes Mentőmotoros Szolgálat működtetéséhez, de nem egészségügyi eszközök - motormosó kellékek, apró szerszámok, töltőkábelek és hasonlók.

Ha kíváncsi vagy arra, milyen belülről a munkánk, mindenképp tekintsd meg a YouTube videónkat - Szecso tavaly nálunk töltött pár napot, és sokkal hitelesebben mesélt róla, mint ahogy mi valaha is tudnánk.

Ha pedig teheted, támogass minket, és oszd meg ennek hírét másokkal is - ti vagytok a leghűségesebb bázisunk, de a legfőbb hírvivőink is.

Nagyon köszönjük mindenkinek!

Mentsünk együtt életet 2024-ben is!

Szikra tehetséggondozó Egyesület

Számlaszám:
16200223-10124440-00000000
IBAN (Nemzetközi utaláshoz):
HU76 1620 0223 1012 4440 0000 0000
Adószámunk: 18086584-1-13